Vett och etikett Sopor

På förekommen anledning vill Styrelsen påminna om att det inte är tillåtet att ställa sopor på marken intill föreningens moloker.

Är det fullt i moloken?

Solna Stad har närmaste återvinningsstation vid Shell, 3 minuters promenad från din port. Här kan du lämna Glas, Kartong, Metall, Plast och Tidningar. Det är här du även lämnar kartonger som är större och mer skrymmande än den maten du köper ligger förpackad i, exempelvis i samband med flytt eller inköp av möbler.

Väljer vi att inte utnyttja Solna Stads erbjudande om att kostnadsfritt kasta i deras återvinningsstationer kommer föreningen bli tvungen att höja månadsavgifterna för att kompensera för en ökad sophanteringskostnad – och det är inget vi vill göra!

Vad gör jag av mina större grovsopor?

Grovavfall som är för stort för att lägga i kommunens behållare vid Shell lämnas kostnadsfritt på Återvinningscentraler. Det kan handla om möbler, gamla cyklar, husgeråd m.m. Den Återvinningscentral som ligger närmast vår förening ligger i Rissne, Enköpingsvägen 129.

Kvarnkullens öppettider:

Måndag - onsdag 12.00 - 20.00
Lördag - söndag 9.00 - 15.00

Även Brommas ÅVC ligger smidigt för oss, Linta Gårdsväg 16 nära Ulvsundavägen.

Brommas öppettider:

Måndag – torsdag 10.00 – 20.00
Fredag – söndag 9.00 – 17.00

Vad gör jag om jag inte har tillgång till en bil?

Grovavfall i storlek som du kan bära samt farligt avfall lämnar du enklast på Solnaplan, Solna Centrum, i kommunens Miljöbil.

Miljöbilens öppettider:

Helgfri torsdag 17.00 – 18.30

Med vänlig hälsning / Styrelsen BrfBraxen 

Du kan även ladda ner texten här

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter