Infobrev 9-2017

Inbrottsförsök
Efter inbrottsförsöken de senaste dagarna så har vi underrättat polisen och de är extra vaksamma i området. Polisen vill gärna ha in anmälningar på misstänkta händelser, om så bara att någon ryckt i en altandörr eller kikat in genom fönstret. Ring 112 om det är pågående med gärningsmän i området, och ring 114 14 vid anmälan i efterhand.

Kartongåtervinning
Just nu blir vår kartongmolok ofta full, trots att vi egentligen får plats med mycket mer. Om vi kan hjälpas åt genom att platta ihop och vika ihop våra kartonger så får mycket mer plats och vi slipper beställa extratömningar. Har man av någon anledning väldigt mycket kartonger, eller om det är fullt i moloken, så kan man slänga det i kartongcontainern vid Västra vägen. Det är inte ok att slänga kartong (eller sopor och annan återvinning heller för den delen) bredvid moloken om det inte får plats i.

Mobila återvinningscentraler
Vi har återigen massa skräp och möbler som står löst i förråden. Vet man med sig att man har saker ståendes utanför förråden, hämta dem snarast och släng dem. Har man inte möjlighet att åka till en återvinningscentral så finns det flera mobila återvinningscentraler i vår närhet:

Mobila miljöstationen (varje torsdag 17.00 i Solna centrum):
https://www.solna.se/sv/boende-miljo/avfall-atervinning/sortera-lamna-avfall/mobila-miljostationen/

Mobil återvinningscentral:
https://www.solna.se/sv/boende-miljo/avfall-atervinning/sortera-lamna-avfall/mobil-atervinningscentral-augusti/

Förstörda dörrstopp
Vi har fortsatt problem med våra dörrstopp. Dessa har gått sönder när personer har slängt upp dörrarna hastigt alternativt tryckt dörren förbi dess ytterläge. Vi har nu satt upp nedfällbara dörrstopp längst ner på dörrarnas insida, använd dessa om ni vill ställa upp dörren.

Ny fastighetsförsäkring
Vi har bytt försäkringsbolag på vår fastighetsförsäkring till Gjensidige.

Ny skadedjursförsäkring
Vid bytet till Gjensidige har vi fått en ny skadedjursförsäkring. Nu har vi Anticimex som skadedjursbekämpare. Vid skadedjursproblem, kontakta Anticimex på telefonnummer 075 - 245 10 00. Uppge att ni ringer från Brf Braxen och att fastigheten är försäkrad genom Gjensidige. Vid större saneringar som inte ingår i försäkringen ska ni ta kontakt med styrelsen.

Parkering
Vi vill återigen påminna om att vårt garage har många lediga platser som vi behöver hyra ut. Om ni hör talas om någon person, kanske i en grannförening, som söker plats i närheten så tipsa om vårt garage och hänvisa dem till vår hemsida eller be dem skicka ett mail till styrelsen.


Hälsningar styrelsen

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter