Infobrev 6-2017

Hej alla medlemmar i Braxen! Hoppas att ni alla haft en trevlig sommar! Här kommer en uppdatering om vad som hänt under sommaren och lite generell info.

Byt kolfilter
Vi vill återigen passa på att påminna er om att byta kolfilter i köksfläkten. Den ska bytas minst 3 gånger per år. Ett smutsigt kolfilter kan medföra brandrisk. Hur ni beställer hittar ni på hemsidan: http://www.brfbraxen.se/om-bostadsr%C3%A4ttsf%C3%B6reningen/om-fastigheten-9341147

Trasiga switchar
Under sommaren har flera bredbandsswitchar slutat att fungera. Detta berodde på ett blixtnedslag som förstörde strömadaptrarna till switcharna. Kontakta Bredbandsbolaget vid liknande händelser framöver (www.bredbandsbolaget.se).

Nedskräpning i källarförråden
Det har återigen lämnats skräp, möbler och leksaker i källarförråden. Bortforsling av detta belastar föreningen ekonomiskt. Det är inte styrelsen uppgift att hålla rent i förråden utan det är allas ansvar.

Hemsidan
Vi vill också påminna alla om att vi har en hemsida, http://www.brfbraxen.se/, med massa matnyttig info gällande trivselregler, internet, tv, garantifrågor, manualer mm. De flesta frågor vi får har vi samlat och besvarat här. Vi uppmanar alla att i första hand leta efter information där innan ni kontaktar styrelsen.

Trasiga dörrstopp i entréer
På kort tid har nio stycken dörrstopp (de som sitter på ovansidan dörren) i entréerna gått sönder. Enligt vaktmästaren beror det på att folk skruvar på dem i syfte att få dörren att stå uppe längre innan den stängs. Dörrarna har dock ofta gått sönder och vi måste uppmana de som gör detta att sluta. Det är dyrt för föreningen att behöva laga dem.

Påminn om parkeringsplatser
Vi har haft svårt att hyra ut våra parkeringsplatser i garaget och många platser står tomma.
Vi förlorar mycket pengar i föreningen på grund av detta och jobbar för att fylla platserna. Om ni hör talas om någon annan person, kanske i en grannförening, som söker plats i närheten så tipsa om vårt garage och hänvisa dem till vår hemsida eller be dem skicka ett mail till styrelsen.

Vi har pratat med Solna Stad och de har lovat att hänvisa till oss när de inte har några platser att erbjuda. Vår förhoppning ligger också i att när parkeringen vid Västra vägen försvinner (pga av etableringen av nya tunnelbanestationen) så kommer folk söka sig till vårt garage.
http://www.brfbraxen.se/parkering-36151385

Nyckel- och låsrelaterade frågor
Behöver man kopiera nycklar eller har andra låsrelaterade frågor så skall man kontakta Axlås/Solidlås (Rådmansgatan 54) på telefonnummer 08-673 33 33. Mer info på vår hemsida.

Garantiåtgärder
Om något i lägenheten med garanti går sönder (vitvaror, köksluckor m.m.) så bör ni kontakta Ikano Eftermarknad, eftermarknad@ikano.se. Cc:a gärna styrelsen i mailkonversationen så vet vi vilka åtgärder som sker i föreningen.

Problem med FTX-aggregatet
Har ni problem med inställningar av värme eller ventilation så hittar ni manualen på hemsidan och i den pärm som Ikano har lämnat i lägenheten. Alternativt kan ni kontakta Recvent: http://www.recvent.se/kontakta-oss/


Mvh styrelsen

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter