Inbjudan DNA-märkning

2014-10-09

Boende i Brf Braxen välkomnas till DNA-märkning

Som ett steg i föreningens arbete med Grannsamverkan och skapandet av en säker bostadsrättsförening erbjuder Styrelsen ett tillfälle för DNA-märkning av Era personliga värdesaker. I samband med det kommer föreningen även att sätta upp dekaler i entréerna om Grannsamverkan och att vi boende använder märk-DNA. Allt för att intresserade tjyvar ska välja bort våra hus.

När, var, hur?

Måndag den 20 oktober kommer representanter från Styrelsen tillsammans med föreningens kontaktperson för Grannsamverkan, Christoffer Bohman, att finnas tillgängliga:
-       för boende på Solgatan 22-28 klockan 19.00-19.30 i entrén på Solgatan 28.
-       för boende på Solgatan 32-36 klockan 19.30-20.00 i entrén på Solgatan 36.

Det går bra att ta med sig Era värdesaker till samlingsplatsen och det kommer också ges möjlighet att DMA-märka föremålet uppe i lägenheten.

Föreningen bjuder på märkning av 2-3 värdesaker per hushåll.

 
Vad är DNA-märkning?

 Märk-DNA är en vätska som köps via Stöldskyddsföreningen som används för att märka ut dyra föremål i hemmet eller förrådet (dyra saker avråds alltid från att förvaras i källaren). Vätskan, som är osynlig, går inte att ta bort men syns däremot med UV- ljus. Med denna vätska på går inte dessa föremål att lösa in på en pantbank.

En del av Lidingö som tidigare varit hårt utsatta för inbrott blev helt av med dem då de började skylta med att märk-DNA användes av de boende.

Mer information?

För mer information om föreningens arbete med Grannsamverkan och hur vi arbetar med att göra Brf Braxen till en säker bostadsrättsförening hänvisar vi tidigare utskick som också ligger här på hemsidan.
 

Vänliga häslningar
Styrelsen
Mejl: styrelsen@brfbraxen.se

Du kan även ladda ner texten här

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter