Infobrev 11-2015

Rabatt på garageplatserna innan höjning!

Föreningen har 89 parkeringsplatser vilket innebär att vi har minst en parkering per lägenhet. Parkeringshuset är en stor kostnad för föreningen varje månad varför det är väldigt viktigt att vi får platserna uthyrda. Om föreningen inte får dem uthyrda kommer denna kostnad att fördelas på alla lägenheter vilket innebär en högre månadsavgift. I första hand ska platserna gå till de boende men om inte alla är uthyrda kan vi hyra ut dem till andra intresserade. Det är alltså bra och fritt fram att tipsa andra om vårt garage.

Fördelen med att stå i garaget är att man då har bilen inlåst och risken för inbrott minskar drastiskt. Inga otrevliga överraskningar på morgonen med glassplitter i bilen och självriskkostnader.  Är det en snörik vinter slippar man dessutom skotta fram bilen. Behöver man packa ur saker ur bilen ställer man sig självklart först på våra fickparkeringar där man får stå 10 min och packar ur bilen innan man åker med den till garaget. Sen får man en liten gratis vardagsmotion tillbaka till lägenheten.

Solna Stad som också har parkeringsplatser i vårt garage har kö till sina medan vi har många tomma men Solna Stad har lovat att vi får ta del av deras kö och får direkt 10 nya garagehyresgäster om vi höjer månadsavgiften så att den ligger i samma höjd som deras och Brf Rudans dvs. 850 kr per månad (+100 kr för elstolpe). Styrelsen har beslutat att acceptera deras erbjudande då vi behöver få fler platser uthyrda. Höjningen kommer att gälla fr.o.m. 1 oktober men de som redan hyr eller den som tecknar sig för en ny parkeringsplats före sista september får hyra för 700 kr per månad i ett år till.

Hör av er till Henrik tills vidare innan vi gått över till vår ekonomiska förvaltare om ni är intresserad av att hyra en plats. Mejladress: henrik.vidin@gmail.com

 

Städning av garage 7/9 mellan 8:00-17:00

Styrelsen har beslutat att begära in spolning istället för enbart sopning av garaget för att rengöra denna ordentligt och få bort så många partiklar som möjligt. Städningen kommer att äga rum den 7/9 mellan klockan 8:00-17:00. INGA BILAR FÅR STÅ I GARGET UNDER DEN TIDEN. Vänligen se till att bilen flyttas innan måndagen den 7:e klockan 8:00 på morgonen så att garaget kan städas och vi får en bättre miljö.

 

Minol och värmedebiteringen

Styrelsen har bokat möte med Minol för att få in underlag inför en ändring av debitieringsmodell för värmen så att den blir mer differentierad.

 

Ekonomisk förvaltning

Föreningen byter ekonomisk förvaltning från Frubo till HSB per den 1 september. Vi har nu allt samlat hos HSB, både den tekniska och ekonomiska förvaltningen som vi tror kommer att ge oss en stabilare, bättre och snabbare service i alla hänseende.

 

Cykelstölder

Det har förekommit både cykelstölder och försök till cykelstölder på vår gård. Vi har en öppen gård med många som passerar och det bästa vi kan göra är att hålla våra ögon och öron öppna och fråga dem vi inte känner igen vad de gör här för att störa eventuella tjuvar så mycket som möjligt. Vi är många som bor i föreningen och självklart kan man inte känna igen alla men skulle det vara en granne som man frågar ger det istället ett bra tillfälle att lära känna varandra.

Om låsen på våra cykelförråd är trasiga eller på annat sätt satta ur funktion ringer man till HSB som då kommer och ordnar detta.

Styrelsen håller på och tar in offerter för att sätta upp hyllor i cykelförråden för att kunna ställa upp barncyklar och därmed ge bättre plats för de cyklar som står där. Styrelsen ska även se över om vi kan skaffa säkrare cykelställ på vår innergård.

 

Gårdsfest

Styrelsen kommer att anordna en gårdsfest den 20:e september och vi hoppas på fint väder. Är det någon som vill vara med och organisera aktiviteter är ni varmt välkomna att höra av er till styrelsen på den nya mejladressen styrelsenbraxen@googlegroups.com
Festen startar 14:00 på eftermiddagen

Vänliga hälsningar från
Styrelsen Brf Braxen

Du kan även ladda ner infobrevet här

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter