Dags för OVK (obligatorisk ventilationskontroll )

I maj kommer DQ Ventilation AB att utföra en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i vår förening. Ventilationssystemet kommer även att rengöras och luftflödena mätas för att säkerställa att ventilationen fungerar som den ska. Arbetet sker på uppdrag av styrelsen och HSB Stockholm.

Tidsplan

Måndag 18/5 Solgatan 22 & 26
Tisdag 19/5 Solgatan 28
Onsdag 20/5 Solgatan 32
Måndag 25/5 Solgatan 34
Tisdag 26/5 Solgatan 36
  • Om du/ni inte har möjlighet att vara hemma kan du lämna en extranyckel till DQ Ventilation i din port kl. 07.45-8.00 samma dag som arbetet utförs (mån 18/5 gäller port 22). Märk nyckeln med lägenhetsnumret följt av två 0:r, t e x 72100. Vi returnerar nyckeln genom brevinkastet efter avslutat arbete.
  • Flytta/ta ned eventuella inredningsdetaljer som hindrar åtkomligheten till ventilationen. Det behöver vara ”rent” cirka 1 meter runt ventilerna.
  • Notera att de gör två besök i din/er lägenhet under samma dag, först för att rengöra och sedan för att mäta luftflödena. De påbörjar arbetet högst upp i fastigheten och jobbar sig nedåt.
  • Säkerställa att ventilationsfilterna i din/er lägenhet är bytta innan deras besök. Om du/ni vill att de byter filter kostar det 390 kr inklusive moms (ej ROT-berättigat). Mejla en beställning till dem senast den 11/5 på adressen nedan. Vill du/ni byta filter själva går det bra att beställa filter från exempelvis ventilation.se. Filtren heter ”Filterset REC Termovex RT 400S-EC Eko” artikelnummer 2929.

Medarbetare från DQ Ventilation bär identitetskort, så kallade ID06, med namn och bild. Vid eventuella frågor kontakta Milla Qviberg på 0708 35 66 37 vardagar mellan kl. 8.00-16.00 alternativt milla@dqventilation.se.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter